Mangel på magnesium viser sig på bladene. De får som gulliggrønne kanter – blegere mod midten, evt. med brune affarvninger

Magnesium er en vigtig byggesten i planternes grønkorn. Grønkornene gør bladene grønne. Grønkornene leverer den energi, som planterne har brug for til deres vækst, blomster osv. Når grønkornene mangler, kan planten ikke optage kvælstof. Det betyder, at uanset om man vander med gødningsvand eller andre kvælstofholdige gødninger, så kan rosen ikke udnytte kvælstoffet i gødningen.

Magnesiummangel kan forholdsvis let afhjælpes. Midlet hedder Bittersalt og består af magnesiumsulfat (MgSo4) . Midlet sælges også med navnet Epsomsalt. Det er let at bruge. Jeg har anvendt en doserings anvisning, som jeg fandt på DLG’s hjemmeside. Lav en opløsning med 40-50 gram til 1 litervand. Det sprøjtes på plantens blade og jorden vandes med samme opløsning. Jeg har med godt resultat sprøjtet bladene og drysset et meget tyndt lag på jorden i krukken, og vandet det ned.

En ‘Mutabilis’ i krukke begyndte at sygne hen – et trist syn. Efter kuren fik den igen flotte, grønne blade og helbredet tilbage. Den stortrivedes uden at jeg skiftede jorden. Det var på alle måder en stor og god overraskelse.

Magnesiumsulfat kan købes i 10 eller 25 kg sække. Men kan findes i mindre portioner på nettet i f.eks., helsekostbutikker, bl.a. her: https://helseudsalg.dk/shop/epsom-salt-greenish-1303p.html

Men magnesiumsulfat kan bruges i mange andre sammenhænge: https://www.husplushave.dk/epsom-salt-til-havebrug/

Bittersalt, epsom salt kan købes i små portionen, så man behøver ikke at binde an med en sæk på 25 kg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *